fbpx

MINNA

”Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa jokainen ihminen voi tehdä, saavuttaa ja pystyä.”

SDP:n arvoista yksi oman elämäni selkänoja on oikeudenmukaisuuden puolustaminen.  Sen esille tuominen sekä siitä kumpuavan mahdollisuuden luoma tulevaisuus on mielestäni aina tavoittelemisen arvoista. Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa jokainen ihminen voi tehdä, saavuttaa ja pystyä. Jokainen on osallisena ja tulee kuulluksi – juuri sellaisena kuin on.

Politiikka tarkoittaa minulle väylää osallistua yhteiskuntaan ja toimia tärkeiksi kokemieni asioiden puolesta. Sosialidemokraatteihin liityin 18-vuotiaana lähtiessäni ehdolle silloisen kotipaikkakuntani Oriveden seurakuntavaltuuston vaaleihin.

Olen toiminut sosialidemokraattisessa liikkeessä sekä eri järjestöissä ja kerännyt kokemusta laajasti erilaisissa luottamustehtävissä. Vantaalla kuntapolitiikassa olen aiemmin ollut mukana muun muassa monikulttuurisuusasian neuvottelukunnan puheenjohtajana. Kuluvalla valtuustokaudella olen päässyt seuraamaan vapaa-ajanlautakunnan tehtäviä varajäsenen paikalta.

Vantaalle muutin vuonna 2005 työn perässä, kuten moni muukin. Jos aiemmin asuinpaikkoja ovat olleet niin lapsuuden Pohjois-Savo, kouluiässä Pirkanmaa ja opiskelija-aikoina Satakunta, on vihdoin Vantaa paikka, johon olen voinut perustaa ikiomalta tuntuvan kodin.

Pohjakoulutukseltani olen yhdistelmäopinnoista valmistunut yo-merkonomi. Työelämään oli parikymppisenä kiire päästä kunnolla käsiksi, joten päätoimiset opiskelupäivät jäivät taakse. Työurallani minulla on ollut kuitenkin tilaisuus kehittää itseäni ja oppia uutta. Viimeisimpänä kokonaisena saavutuksenani on Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) yhteisöpedagogin tutkinto vuoden 2016 keväältä. Parhaillaan opiskelen akateeminen loppututkinto tähtäimessäni Jyväskylän Yliopistossa kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriohjelmassa.

Työurani on painottunut kolmannelle sektorille ja eri järjestöihin. Tällä hetkellä olen Palvelualojen ammattiliitto PAMin tiedottaja. Ennen tiedottajaksi siirtymistä, olen työskennellyt muun muassa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton viestinnän tehtävien parissa 8 vuotta. Työhistoriaani mahtuu myös vuodet opiskelijaliikkeen palveluksessa ja lasten edunvalvontajärjestössä. Sesonki- ja kesätyökokemuksia olen kerännyt niin seurakunnan keittiöemännän tehtävistä kuin kalatiskin takana Porin kauppahallissa.

Kotonani, Vantaan Ruskeasannassa, asuu mieheni ja kaksi menninkäiseltä näyttävää kissaa. Vapaalla ollessani luen kirjoja ja kesäiltaisin nautin myös moottoripyöräilystä. Harrastukseksi koen myös Vantaan kaupungin lastensuojelun vapaaehtoisena tukihenkilönä olemisen. Tässä roolissa saan nauraa, kokea onnistumisia ja iloa säännöllisesti ala-asteikäisen lapsen seurassa.

(teksti päivitetty 10.5.2017)