fbpx

KUKA MINNA?

Olen Minna Räsänen, 38-vuotias kaupunginvaltuutettu Ruskeasannalta. Pienen pojan äiti, demari ja järjestöviestinnän ammattilainen.

Muutin Vantaalle vuonna 2005 työn ja ”leivän” perässä – kuten moni muukin. Jos aiemmin asuinpaikkoja ovat olleet niin lapsuuden Pohjois-Savo, kouluiän Pirkaanmaa ja opiskelijan Satakunta, on Vantaa muodostunut aivan ensimmäiseksi ikiomalta tuntuvaksi kotipaikkakunnaksi.
Vaikka en ole syntynyt vantaalaiseksi, olen juurtunut kaupunkiimme ja Ruskeasantaan. Viihdyn kauempana keskustojen sykkeestä ja arvostan kivoja kävelyreittejä ja nykyisin yhä enemmän toimivia leikkipuistoja – sattuneesta syystä niistä tulee vietettyä paljon vapaa-aikaa.

Politiikka tarkoittaa minulle väylää osallistua yhteiskuntaan ja toimia tärkeiksi kokemieni asioiden puolesta. Sosialidemokraatteihin liityin 18-vuotiaana lähtiessäni ehdolle silloisen kotipaikkakuntani Oriveden seurakuntavaltuuston vaaleihin. Olen toiminut sosialidemokraattisessa liikkeessä sekä eri järjestöissä ja kerännyt kokemusta laajasti erilaisissa luottamustehtävissä. Viimeiset neljä vuotta olen toiminut kaupunginvaltuutettuna ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä. Lisäksi nyt toimiessani sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajana, on minulle tullut tutuksi myös muut kaupungin päätöksenteon areenat sekä esimerkiksi budjettineuvottelut.
Lue lisää minusta kaupunginvaltuutettuna.

SDP:n arvoista yksi oman elämäni selkänoja on oikeudenmukaisuuden puolustaminen.  Sen esille tuominen sekä siitä kumpuavan mahdollisuuden luoma tulevaisuus on mielestäni aina tavoittelemisen arvoista. Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa jokainen ihminen voi tehdä, saavuttaa ja pystyä. Jokainen on osallisena ja tulee kuulluksi – juuri sellaisena kuin on.

Ensimmäiseltä koulutukseltani olen yhdistelmäopinnoista valmistunut yo-merkonomi. Työelämään oli parikymppisenä kiire päästä kunnolla käsiksi, joten päätoimiset opiskelupäivät jäivät taakse. Työurallani minulla on ollut kuitenkin tilaisuus kehittää itseäni ja oppia uutta. Viimeisimpänä kokonaisena saavutuksenani on Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) yhteisöpedagogin tutkinto vuoden 2016 keväältä. Parhaillaan opiskelen akateeminen loppututkinto tähtäimessäni Jyväskylän Yliopistossa kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriohjelmassa tavoitteena valmistua vuoden 2021 aikana.

Työurani on painottunut kolmannelle sektorille ja eri järjestöihin. Tällä hetkellä olen Palvelualojen ammattiliitto PAMin tiedottaja ja vs. yhteiskuntasuhteiden vastaava. Ennen PAMiin siirtymistä olen työskennellyt muun muassa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton viestinnän tehtävien parissa 8 vuotta. Työhistoriaani mahtuu myös vuodet opiskelijaliikkeen palveluksessa ja lasten edunvalvontajärjestössä. Sesonki- ja kesätyökokemuksia olen kerännyt niin seurakunnan keittiöemännän tehtävistä kuin kalatiskin takana Porin kauppahallissa.

Kotona kanssani asuu mieheni, pian 2-vuotias poikani ja kaksi menninkäiseltä näyttävää kissaa. Vapaalla ollessani luen kirjoja ja kesäiltaisin nautin myös moottoripyöräilystä. Toimin pitkään Vantaan kaupungin lastensuojelun vapaaehtoisena tukihenkilönä ja toivon, että myös jatkossa pääsen auttamaan vapaaehtoistyön kautta toisia.

(teksti päivitetty 3.3.2021)