fbpx

KUKA MINNA?

Olen Minna Räsänen, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Ruskeasannalta. Päiväkoti-ikäisen  pojan äiti, demari ja viestinnän sekä markkinoinnin ammattilainen.

Muutin Vantaalle vuonna 2005 työn ja ”leivän” perässä – kuten moni muukin. Jos aiemmin asuinpaikkoja ovat olleet niin lapsuuden Pohjois-Savo, kouluiän Pirkanmaa ja opiskelijan Satakunta, on Vantaa muodostunut aivan ensimmäiseksi ikiomalta tuntuvaksi kotipaikkakunnaksi.
Vaikka en ole syntynyt vantaalaiseksi, olen juurtunut kaupunkiimme ja Ruskeasantaan. Viihdyn kauempana keskustojen sykkeestä ja arvostan kivoja kävelyreittejä ja nykyisin yhä enemmän toimivia leikkipuistoja – sattuneesta syystä niistä tulee vietettyä paljon vapaa-aikaa.

Politiikka tarkoittaa minulle väylää osallistua yhteiskuntaan ja toimia tärkeiksi kokemieni asioiden puolesta. Sosialidemokraatteihin liityin 18-vuotiaana lähtiessäni ehdolle silloisen kotipaikkakuntani Oriveden seurakuntavaltuuston vaaleihin. Olen toiminut sosialidemokraattisessa liikkeessä sekä eri järjestöissä ja kerännyt kokemusta laajasti erilaisissa luottamustehtävissä.  Tulin valituksi Vantaan kaupunginvaltuustoon vuoden 2017 vaaleissa. Olen toiminut kaupunkisuunnittelulautakunnassa, kasvatuksen ja opetuksen lautakunnassa ja vuoden 2023 lopulta myös kaupunginhallituksen jäsenenä. Toimin myös sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajana.
Lue lisää minusta kaupunginvaltuutettuna.

SDP:n arvoista yksi oman elämäni selkänoja on oikeudenmukaisuuden puolustaminen.  Sen esille tuominen sekä siitä kumpuavan mahdollisuuden luoma tulevaisuus on mielestäni aina tavoittelemisen arvoista. Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa jokainen ihminen voi tehdä, saavuttaa ja pystyä. Jokainen on osallisena ja tulee kuulluksi – juuri sellaisena kuin on.

Ensimmäiseltä koulutukseltani olen yhdistelmäopinnoista valmistunut yo-merkonomi. Työelämään oli parikymppisenä kiire päästä kunnolla käsiksi, joten päätoimiset opiskelupäivät jäivät taakse. Työurallani minulla on ollut kuitenkin tilaisuus kehittää itseäni ja oppia uutta. Viimeisimpänä kokonaisena saavutuksenani on yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto Jyväskylän yliopistosta 2024 keväältä.

Työurani on painottunut kolmannelle sektorille ja eri järjestöihin. Tällä hetkellä työskentelen Palvelualojen ammattiliitto PAMin viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä.

Kotona kanssani asuu mieheni ja vuonna 2019 syntynyt poikani ja kaksi menninkäiseltä näyttävää kissaa. Vapaalla ollessani luen kirjoja ja kesäiltaisin nautin myös moottoripyöräilystä. Toimin pitkään Vantaan kaupungin lastensuojelun vapaaehtoisena tukihenkilönä ja toivon, että myös jatkossa pääsen auttamaan vapaaehtoistyön kautta toisia.

(teksti päivitetty 21.3.2024)