fbpx

KAUPUNGINVALTUUTETTU

Olen Minna Räsänen, vantaalainen sosialidemokraatti ja valtuustoryhmän puheenjohtaja. Olen myös päiväkoti-ikäisen pojan äiti   ja työkseni teen viestintää ja markkinointia monipuolisissa eri tehtävissä ammattiliitto PAMissa.

Minut valittiin Vantaan valtuustoon vuoden 2017 kuntavaaleissa. Kuluneiden vuosien aikana minut on valittu niin SDP:n vuoden valtuutetuksi kuin myös oman valtuustoryhmäni vetäjäksi vuoden 2020 alusta alkaen ja vuoden 2023 lopulta minut valittiin myös kaupunginhallituksen jäseneksi.

Minulla on halua ja intoa kehittää Vantaata entistä paremmaksi paikaksi asua ja elää. Haluan, että päätöksenteossa Vantaalla näkyy paremmin työntekijöiden elämään ja arkeen liittyvät kysymykset. Se tarkoittaa niin työpaikkoja kuin sujuvaa työmatkaliikennettä. Mielestäni Vantaan palveluiden on otettava paremmin huomioon muuttunut yhteiskunnan ja elämän rytmi, jossa työaika voi osua mille kellonajalle vain.

Vantaa on sekä iso työnantaja että palveluiden ja isojen hankintojen tekijä. Kaikki nämä päätökset on tehtävä vastuullisesti sosiaalisesti ja eettisesti kestävällä tavalla. Minä en kaipaa enää yhtään tarinaa julkisuuteen siitä, miten kunnissa tehdään työtä orjapalkalla tai ihmiskaupan uhreina. Minä haluan, että Vantaalla asuvilla ja tänne muuttavilla on varaa asua, perustaa perhe ja lapsilla on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen.

Kuluneen valtuustokauden aikana olen ollut aktiivisesti mukana osallistumassa ja valmistelemassa aloitteita mm. siitä, että Vantaalla vähennetään vastentahtoista osa-aikatyötä ja nollatuntisopimuksia. Olen ollut mukana kannattamassa maksuttoman ehkäisyn laajentamista vantaalaisille nuorille. Lisäksi olen edistänyt maksutonta puistoruokailua vantaalaisille lapsille sekä puhunut asukkaiden ja kaupungin henkilöstön vuorovaikutusmahdollisuuksien parantamisen puolesta päätöksenteon eri vaiheissa. Kaupunkisuunnittelulautakunnan työssä olen päässyt vaikuttamaan mm. siihen, millaisia asuntoja Vantaalle rakennetaan ja millaiseksi tulevaisuuden Vantaa muuttuu.

Minä toivon, että Vantaa on tulevaisuudessakin meille vantaalaisille kotikunta, jota arvostetaan ja jonne halutaan muuttaa. Ja minä toivon, että asukkaiden ääni kaupungin päätöksenteossa ja valtuustossa kuuluu vahvana – siihen tarvitaan meitä kaikkia.

Tutustu lisää ajatuksiini näiltä verkkosivuilta löytyvistä kirjoituksista. Löydät minut myös Facebookista, ja Twitteristä ja voit ottaa minuun yhteyttä myös verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

Voit tutustua ajatuksiini lisää täyttämissäni kuntavaaleihin liittyvissä vaalikoneissa:

Yle

Helsingin Sanomat

Vantaan Sanomat

Iltalehti

Lisäksi olen täyttänyt myös seuraavat ehdokasgalleriat

Mothers In Business – haluan olla perheystävällinen kuntavaaliehdokas
SAK:n kuntavaalikone
Allianssin Nuorten vaalikone

(sivu päivitetty 21.3.2024)