fbpx

Koronasta selvitään yhdessä

En varmasti ole ainoa vantaalainen kaupunginvaltuutettu, joka on viime aikoina nähnyt painajaisia edessä olevasta tilanteesta ja tulevista päätöksistä. Koronakriisin myötä kuntatalous on ihan sekaisin. Vantaallakin puhutaa miljoonien ja miljoonien ja miljoonien sopeutustarpeista. Koronan talousvaikutuksien ennustetaan kestävän pitkään. Samalla, kun ihmiset ovat menettäneet töitään on huoli pärjäämisestä ja epävarmuuden lisääntymisestä omassa elämässä koko ajan läsnä (puhumattakaan terveysturvallisuudesta).

Vantaallakin joudutaan pohtimaan seuraavien kuukausien aikana toden teolla, miten tästä poikkeuksellisesta tilanteesta selvitään. Kuinka jatkossa palvelut pystytään järjestämään, kun tulot ovat vähentyneet merkittävästi. Päätöksiä palveluiden tulevaisuudesta on edessä. Olen iloinen siitä, että SDP:n johtama maan hallitus huomioi kunnat budjettiesityksessään ja pyrki huolehtimaan kuntien toimintaedellytysten turvaamisesta näinä vaikeina aikoina. Huolta kannan kuitenkin siitä, millaiseen ratkaisuun me vantaalaiset tulevissa päätöksissä itse päädymme ja kuinka ne tulevat koskettamaan ihan varmasti jokaista meistä. Ei ole kepeitä aikoja tiedossa.

Harmittaa tuo vihulainen virus. Väsyttää edessä olevien vaikeuksien pohtiminen. Ja tottakai samalla myös pelottaa, vaikka uskonkin, että yhteistyöllä ja kovalla tahdolla tästäkin suosta selvitään. Näinä aikoina arvovalinnat ovat merkityksellisiä. Siksi kaikesta jo koetusta ja edessä olevasta ”kurasta” huolimatta, niin omaa kuin puolueeni SDP:n linjaa ohjaavat ihmislähtöiset arvot: pidetään kaikki mukana.

Minna Räsänen
kaupunginvaltuutettu (sd)
Ruskeasanta