fbpx

Lentoon Vantaan matkailuala!

Helsinki-Vantaan lentokentän jatkuva kehitystyö yhä paremmin palvelevaksi kansainväliseksi lentokentäksi on Vantaalle kuin lottovoitto.  Suomi kiinnostaa matkailumaana ja matkailualan merkitys koko maan talouteen on kasvussa. Lentokenttäkaupunkina Vantaalla on paljon mahdollisuuksia ja siksi meidän on panostettava matkailualaan ja kehitettävä sitä määrätietoisesti.

Helsinki-Vantaan lentokenttä on käytännössä Suomen ainut stopover -kenttä. Tätä meidän olisi osattava kaupungissamme ja matkailupalveluita suunnitellessa hyödyntää entisestään. Mitä voimme tarjota Vantaalla muutamien tuntien tai parin päivän ajan pysähtyville matkustajille?

Matkailijoiden yöpymiset Vantaalla lisääntyivät viime vuonna lähes 7 %. Laajentuvan lentokentän ja entisestään lisääntyvien matkustajamäärien kasvaessa majoituspalveluiden tulevaisuus näyttää hyvältä.  Se ei kuitenkaan yksin riitä. Mistä lomalaiset tai pikapyrähdyksen kentälle tekevät saavat Vantaalta elämyksensä ja kokemuksia, joita muistellaan hymy huulilla?  Mitä ovat tulevaisuuden palvelut, jotka auttavat siinä, että matkustajat viihtyvät ja myös pysyvät Vantaan rajojen sisäpuolella pysähdyksensä ajan?

Meidän onkin hyödynnettävä lentokentän mukanaan tuomat tilaisuudet isoimmissa määrin myös Vantaan matkailu- ja palvelusektorille.  Vantaan mainetta innostavana ja mielenkiintoisena matkailukohteena on kirkastettava. Tämä on tärkeää, jotta tänne laskeutuvat matkustajat nauttivat entistä enemmän meidän tarjoamistamme palveluista, siis niistä muistakin kuin yöpymismahdollisuuksista.

Meillä on lähellä puhdasta luontoa ja maaseutua. Tarjolla tiedettä ja kulttuuria – puhumattakaan hyvistä liikenneyhteyksistä ja majoituksesta. Vantaan on pysyttävä perässä matkailualan kovassa kasvussa ja sen eteen on tehtävä työtä. Meidän on kehitettävä entisestään paikallisten matkailualan yrittäjien kanssa tehtävää yhteistyötä. Vantaan matkailuvaltit on hiottava kuntoon yhdessä asukkaiden ja yritystoimijoiden viisaudella. On oltava rohkeita ja uudistumishaluisia ja kuunnella samalla herkällä korvalla maailman matkailutrendejä. Jos onnistumme nostamaan Vantaan profiilia matkailun saralla, on meillä vantaalaisilla käsissämme avaimet lisätä työtä ja hyvinvointia koko kaupungille.

Minna Räsänen