fbpx

Sinulle vantaalainen

Sunnuntain kuntavaalien tulosilta muuttui iloisesta ja hyväntuulisesta kampanjasta hermoja riistäväksi jännitysnäytelmäksi. Kellon viisareiden lähestyttyä maanantaina aamukolmea, jännitys muuttui hämmentyneeksi tyrmistykseksi. Miten tässä oikein kävi näin? Voiko olla totta, että minusta tuli valtuutettu?

Ja kyllä. Nyt neljä päivää myöhemmin asia on selvä. Eilen keskusvaalilautakunnan tarkastuslaskennan jälkeen sijoitus vielä hiukan parani ja totta se on, valtuustokausi alkaa omalta osaltani kesäkuussa. Minusta tuli kaupunginvaltuutettu Vantaan valtuustoon. Aika huippu juttu!

Lähtiessäni ehdolle vaaleihin pohdin, kuka minua äänestää. Ajattelin kuitenkin, että ehkä minunlaisiani ihmisiä on muitakin. Ihmisiä, jotka näkevät ja kokevat asioita ja ovat kiinnostuneita. Haluavat parantaa ihmisten ja kotikaupunkinsa asioita. Haluavat jotain parempaa.

Kiitos nuorelle, joka lähestyi minua sähköpostitse kysyen, miksi olen sosialidemokraatti ja miten korjaisin lastensuojelun tilannetta Vantaalla. Ja kyllä lämmitti mieltäni pian 80-vuotias äänestäjäni, joka kertoi löytäneensä minut ja ajatukseni vaalikoneesta. Ja sinä, joka vaalien jälkeen kerroit, että olit ”vaihtanut” puoluetta äänestäessäsi minua.  Oli hienoa saada palautetta ja olen iloinen yhteydenotoistanne! Minun vaalitulokseni on kaikkien 270 äänestäjäni ansiota. Kiitos, että uskoitte ja äänestämällä osoititte tukenne sosialidemokraateille ja minulle.

Sosialidemokraatit ovat Vantaalla nyt suurin puolue. Saimme valtuustoon 18 paikkaa. Yhteistyökuvioita puolueiden välillä pohditaan nyt kiivaasti. On kuitenkin selvää, että Vantaalla on paljon parannettavaa ja meidän demareiden on tehtävä paljon töitä, jotta voimme onnistua tavoitteissamme.

Vantaan demarit lupasivat vaaliohjelmassaan, että puutumme muun muassa nuorisotyöttömyyteen, satsaamme vanhustenhoitoon ja olemme ratkaisemassa koulujamme koskevia ongelmia. Lisäksi Vantaan talous ei edelleenkään ole ”vahvoilla”, joten pystyäksemme kehittämään kaupungista elinvoimaista ja asukkaita paremmin palvelevaa sekä turvaamaan palveluita, on myös kaupungin talous saatava paremmalle tolalle.

Näiden ja varmasti lukuisten muiden asioiden kanssa tulen minäkin enemmän tutuksi seuraavien vuosien aikana valtuutettuna. Ylen vaalikoneessa lupasin kolme asiaa: Perehtyä asioihin asukkaita kuunnellen. Muodostaa mielipiteeni faktoihin pohjautuen, unohtamatta kuitenkaan ihmisten tunteita ja, että teen töitä vantaalaisten eteen. Sen eteen, että meillä olisi parempi kotikaupunki. Näihin lupauksiin palaan varmasti vielä useasti seuraavien vuosien aikana. Toivon kuitenkin, että sinä olet mukana matkallani ja pidät myös osaltasi huolta, että minä kuulen, mitä sinä ajattelet.

Ole siis yhteydessä, kerro mielipiteitäsi, kannusta ja murjotakin vaikka välillä. Yhteistyöllä ja toisiamme kuunnelleen voimme yhdessä rakentaa Vantaata, josta voimme olla entistä enemmän ylpeitä.

Ollaan yhteydessä!

Minna Räsänen
kaupunginvaltuutettu