fbpx

Viihtyisä Vantaa kuuluu kaikille

Minä toivon, että jokainen vantaalainen voi olla ylpeä omasta asuinalueestaan ja lähiöstään, jossa asuu. Monipuolinen ja tasavertaisesti kehittyvä Vantaa on asukkaiden etu.

Vantaalla on vahvistettava sitä, että jokainen asuinalue on viihtyisä. Lisäksi on pyrittävä löytämään lisäämään tapoja asukkaiden yhteistoimintaan ja rohkaista kaupunkilaisia yhteisöllisyyteen – se parantaa ihmisten hyvinvointia. Miten niitä viihtyisiä asuinalueita sitten syntyy? Niitä syntyy panostamalla monipuolisiin asumisratkaisuihin, laadukkaisiin palveluihin ja kehittämällä joukkoliikenneyhteyksiä.

Omalla asuinalueella on oltava ihmisille mieluisia paikkoja harrastaa ja kohdata. Siksi tarvitaan tarvitaan tiloja asukkaille ja järjestöille toimia yhdessä. Yhteisestä omaisuudestamme kuten kiinteistöistä, kaduista, kodeista, kouluista ja päiväkodeista on pidettävä huolta. Siisteys, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen on pidettävä kirkkaasti mielessä suunnitellessa uusia kaupunkikeskustoja ja kehittäessä vanhoja.

Emme tarvitse kuolleita kaupunkikeskustoja tai rähjäisiä ja epäsiistejä ostareita. Tarvitaan eläviä, ihmisiä palvelevia asuinalueita, jossa esimerkiksi täydennysrakentaminen on tehtävä uutta kehittäen ja vanhaa kunnioittaen, yhdessä asukkaiden kanssa suunnitellen.

Vantaalla tarvitaan selkeitä suunnitelmia lähiöiden kehittämiseksi sekä tilojen kunnossapidon edistämiseksi. Tavoitteena on oltava Vantaa, jossa jokaiselta asuinalueelta ja ihmisten kodeista pääsee helposti liikkumaan elämälle tärkeisiin paikkoihin ja, että palvelut sijaitsevat fiksusti hyvien jalankulku- ja joukkoliikenneyhteyksien äärellä.